У цій статті мова піде про секрети сучасної спецодягу, про техніку крою та її додаткових елементах. Існує робочий одяг, одяг для медперсоналу, для сфери послуг, для працівників спеціальних служб, корпоративних працівників та ін Видів спецодягу велика безліч, як і безліч різноманітних професій.
Наприклад, у вантажників спецодяг не обов'язково повинна бути якогось певного стандарту, але важливо, щоб вона була зручна, водонепроникна і вітронепродувна, особливо зимові костюми. В основному, спецодяг має бути з безліччю кишень для різних інструментів і мати додаткові вставки для більшої витривалості матеріалу.
У медичних працівників важливо, щоб спецодяг була стерильною, антистатичним і легкої в дезинфекції.
Спецодяг у кухарів особлива, яка відповідає нормам санітарії та гігієни. Вона легка, приємна на дотик, зручна і повітропроникна, так як кухар проводить у цій формі весь свій робочий день. Він повинен почувати себе комфортно в такому одязі, вона повинна бути гіпоалергенної і захищати працівника від киплячого масла і т.д. Бажано, щоб спецодяг була виготовлена з сумішевої тканини - бавовна і поліестер.
До форми офіціанта ще більші вимоги. Найважливіше це чистота, выглаженность і, звичайно ж, повинна відповідати стилю ресторану, його дизайну. Якщо це бістро, тоді робочий одяг у офіціанта, в основному, це футболка з логотипом закладу та темні штани. Це дуже важливі дрібниці. Коли відвідувач приходить у заклад, то звертає увагу практично на все. І від цього складається його враження про заклад. Тому, для будь-якого закладу важливо розробити свою формений одяг персоналу, спільно з дизайнером. Ще хотілося б додати трохи про зміну сезонів і холодної зими. Спецодяг для зимового часу повинна бути особливо утеплена, здатна захистити працівника від низьких температур і, звичайно ж, повинна відповідати вимогам Госту або ТУ.
|